Namjenska industrija Igman d.d. Konjic uspješno predstavljena na sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dhabiu


Konjic, 5. mart 2019. - Bosanskohercegovačka namjenska industrija Igman d.d. Konjic predstavila se od 17. do 21. februara 2019. godine na sajmu IDEX 2019 koji je održan u Abu Dhabiu, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom sajma pokazan je veliki interes za naše proizvode, a održan je veliki broj sastanaka sa potencijalnim partnerima. Sudeći po reakcijama posjetitelja, proizvodni asortiman sa kojim smo se predstavili na Arabijskom poluotoku, Igman d.d. Konjic ostavio je izvrstan dojam. I ovaj put, u prvi plan je došao kvalitet i pouzdanost koju Igman d.d. Konjic pruža na međunarodnom tržištu namjenske industrije.

Zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti namjenske industrije na sajmu organizirala je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. Na bosanskohercegovačkom štandu, uz Igman d.d. Konjic, izlagali su još Pretis d.d. Vogošća i Unis Ginex d.d. Goražde.

Sajam IDEX 2019 je jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova naoružanja i vojne opreme u svijetu. Radi se o svojevrsnoj platformi za uspostavljanje i jačanje odnosa sa preduzećima – kupcima, ali i predstavnicima oružanih snaga iz cijelog svijeta.