Igman d.d. Konjic uspješno usvojio nove ISO standarde


Preduzeće namjenske industrije “Igman” d.d. iz Konjica krajem 2018. uspješno je usvojilo nove verzije tri međunarodna standarda upravljanja kvalitetom, i to ISO 9001:2015, zatim ISO 14001:2015, i OHSAS 18001:2007. Sva tri certifikata dokaz su zadovoljavanja najstrožijih standarda kvaliteta i sigurnosti u oblasti visokosofisticirane proizvodnje vojne municije što  “Igman” danas svrstava u sami svjetski vrh fabrika u svojoj kategoriji.

Certifikat ISO 9001:2015 je dokaz kvaliteta poslovanja i propusnica za ulazak na zahtjevno svjetsko tržište. ISO 14001:2015 podrazumijeva primjenu sistemskog pristupa za upravljanje očuvanjem i zaštitom životne sredine, dok OHSAS 18001:2007 podrazumijeva sistem upravljanja zdravljem i zaštitom na radu.

“Uvođenje najnovijih verzija ISO sistema kvaliteta signal je našim kupcima da kontinuirano proizvodimo proizvod ugovorenog kvaliteta sa ugovorenim rokovima isporuke. To je potvrda kvaliteta svih procesa proizvodnje, i ono što se cijeni na globalnom tržištu na kojem kompanija “Igman” posluje. S već prepoznatljivim kvalitetom “Igmanovih” proizvoda, te novim certifikatom ISO 9001:2015 koji potvrđuju naše opredijeljenje za dalji razvoj i usavršavanje, jačamo naš položaj i nastavljamo graditi pozitivan imidž na svjetskom tržištu vojne industrije. Također, certifikatima ISO 14001:2015 i OHSAS 18001:2007 potvrđujemo našu čvrstu opredijeljenost za zaštitu životne sredine i očuvanje okoliša te našu brigu o uposlenicima i njihovoj zaštiti na radu”, izjavio je Đahid Muradbegović direktor kompanije Igman d.d. Konjic.

Biti prepoznatljiv po kvalitetu proizvoda, poslovati s dobitkom, stalno modernizovati resurse, imati zadovoljne kupce, vlasnike i uposlenike, načela su politike kvaliteta kompanije. Zahvaljući tome, kapaciteti u posljednjih sedam godina su iskorišteni 100%, kao i kapaciteti za naredni period. Također, kompanija je u proteklom periodu poslovala s profitom a rezultati tekućeg poslovanja pokazuju da će takva intencija ostati, ističe se u saopštenju za medije. Također, u planu je dalje tehnološko unaprijeđenje i proširenje proizvodnje, što će još čvršće pozicionirati “Igman” na međunarodnom tržištu.