SHOT Show – najveći sajam industrije oružja, municije i opreme u Las Vegasu


Ovogodišnji, 39. po redu sajam “Shot Show 2017” održan u Las Vegasu (Nevada, SAD) od 17.-20. januara, okupio je posjetioce iz više od 100 zemalja svijeta. Preko 1600 izlagača u Sands Expo Centru predstavilo je širok spektar proizvoda industrije oružja, municije i prateće opreme, uključujući puške, pištolje, municiju, optiku, mete, sigurnosnu i opremu za treniranje, opremu za lov, policijsku opremu, GPS sisteme… a interesovanje medija i broj posjetilaca na tom, najvećem sajmu takve vrste u svijetu, dokaz su još jedne uspješne godine za proizvođače u sektoru namjenske industrije.

Delegacija “Igmana” tradicionalno je prisustvovala i ovogodišnjem 39. SHOT Show-u, što je prema riječima Izvršnog direktora za marketing, finansije, opće i pravne poslove “Igmana” Armina Sarajlića bila “dobra prilika za susret sa poslovnim partenrima i promociju kompanije na svjetskom tržištu”.

40. SHOT Show bit će održan od 23. do 26. januara 2018., a kako je saopćeno od strane organizatora pripreme su već krenule. 

(foto: Ilustracija)